EM Modellflyg - Aircombat WWI & WWII   

   Hem  |  Tävlings-info  |  Hitta hit  |  Tävlings-regler  |  Att bo  |  Turist info  |   Press  |  Mer om modellflyg  |  English

 

Mer om Modellflyg

Om du är intresserad och vill veta mer om modellflyg följer här några länkar:

Svenskt Modellflyg - nybörjarsidan

Sveriges Modellflygförbund

RC-flyg.se

Modellflyg består av väldigt många olika delar. Idag pratas det mycket om "drönare". Vi modellflygare kallar ofta dessa för "quadkopters" istället, d.v.s. en modell med fyra rotorblad som lyfter och styr modellen (quad = fyra). Det finns också radiostyrda modeller av flygplan, helikoptrar och jetplan. Men visste du att man också kan flyga modellflyg med linstyrda plan? Och att man tävlar i modellflyg med helt fritt flygande modeller som - om de får uppvindar och flyger länge - har en inbyggd timer som gör att de till slut dalar ner utan att flyga iväg alltför långt.

Det finns modellflygplan som knappt ens väger ett enda gram och som man flyger med i inomhus-hallar - försiktigt, försiktigt, för de är väldigt ömtåliga! Det finns också flera meter stora och många kilo tunga modellflygplan som kräver stora transportsläp för att ta ut till flygfältet och som har en motor som är starkare än motorgräsklipparmotorer.

Det bästa med modellflyg är att det är en väldigt upplevelse-rik hobby! Du kan pyssla med modellflyg året om, oavsett väder. Är det fint väder kan du njuta av naturen ute på modellflygfältet. Är det dåligt väder kan du stanna inomhus och bygga på nästa modell. Är det vinter kan du antingen sitta inne och bygga eller flyga med lite mindre modeller i en inomhushall. Du kan köpa en billig modell för några tior eller en riktigt dyr för över 100.000kr. Du kan köra fort, flyga långsamt, segelflyga, flyga med mini-jetmotorer, flyga racing, flyga luftstrid och leka "Röde baronen". Du lär dig samtidigt antagligen massor om teknik då dagens modellflyg ofta är tekniskt avancerat med digital teknik och elmotordrift som ligger långt före t.ex. biltillverkarna. Så vad väntar du på? Modellflyget väntar på dig...!

 

 

 

 

This Web Page Created with PageBreeze Free HTML Editor