Griffon skvadronsmästerskap 2015! 


Så har vi då kört Griffons skvadronsmästerskap, istället för att köra en hel vintercup. Ja alltså, i år blev det svårt att få ihop tävlingsdatum som nån kunde tävla på, under vintern, så... Det blev ingen vintercup.

Men! Man ska inte ge upp för det utan istället anordnade Griffon sqd ett skvadronsmästerskap. Ja, för på nåt sätt måste ju en skvadronsledare utses och att utse vinnaren av skvadronsmästerskapet till squadron leader är väl inte mer än rätt.Dagen till ära var det fint väder och inte alls mycket vind. Hela 9 (!) piloter samlades för att göra upp om titeln. Ja, faktum är att egentligen var hela 11 av Griffons piloter ute på fältet under dagen, men endast 9 av dessa ställde upp i tävlingen.
Som vanligt körde vi briefing och konstaterade att vi var 9 piloter, även om nuvarande squad-leader Ghost länge och envist hävdade att vi faktiskt bara var 8 tävlande piloter. Men Tail-Gunnar var ju faktiskt också anmäld, så 9 blev vi. "The nine", detta magiska tal...
Efter en del motorkörande, provflygningar och så vidare körde vi igång heat nummer ett. I detta heat flög Viktor för första gången i ett Aircombat-heat och det blev mitt jobb att stötta honom så gott det gick. Och det gick bra. Andra modeller trillade ner runtomkring, men Viktors modell, den flög vidare. Visserligen var det en nära döden-upplevelse för modellen under landningen efter heatslut, men även det avlöpte väl. Med några smärre sprickor i framkroppen kom Viktors Fairey Battle ner hel efter fullföljt uppdrag.
I andra heat skulle jag själv upp med modell och det gick sisådär. Jag valde att ta min nya J22, som flög fantastiskt fint på provflygningen. Den flög även fantastiskt fint under tävlingsheatet. Den flög faktiskt så fint att den kraschade rätt in i Görans P51 Mustang så att båda modellerna kraschade hårt ute på leråkern. End of show.

Innan finalen dividerades det så om regler. Normalt är det nämligen så att man endast får flyga med en modell under en Griffon-tävling. Kraschar man så att modellen inte går att reparera på fältet - då är det slutflyget, helt enkelt. Men ny regel för i år är att man får byta till ny modell mot -100p i avdrag. Men, ska detta dras innan man räknar ihop vilka som får flyga final, eller efter att dessa utsetts?

Vi löste detta på sant Griffonskt sätt. Vi lät helt enkelt alla som ville flyga i finalen, få flyga i finalen. Så alla nio fick flyga final. Man kan säga som så, att det blev final. Två modeller, bland annat min egen, kom inte upp i starten utan kraschade direkt i take-off. Andra modeller, som t.ex. Viktors, kom däremot upp och en lång och kanske inte alltid så tät fajt tog sin start.

Hur gick det då? Jo, Pasi vann och blev sqd-leader 2015. Viktor kom faktiskt tvåa, mest pga lång flygtid och snabba starter och oklippt streamer. Själv slutade jag sist. Ja men alltså, kolliderar och kraschar man efter bara någon minut i första heatet och sen kraschar direkt i start i finalen, då blir det inte så många poäng.

Jaa, det blev en del bonustimmar i bygghörnan efter den här dagen, men totalt sett måste jag se det som en lyckad dag: Viktor har flugit i sin första Aircombat-tävling och hans modell är hel hem. Dessutom kom han tvåa och fick Griffons Hero-medalj, så det var definitivt en lyckad dag (för honom). Man kan säga att 5 års träningsflygande med RC-trainers till slut har gett resultat.

Det blev en film också: Film


[ Lägg till kommentar ] ( sb_view_counter_plural_pre1027 visningar )   |  permalink  |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 1944 )

<<nav_first <Tillbaks | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | Nästa> nav_last>>