Strängnäs 2016 


Traditionsenligt kördes Strängnäs-tävlingen på söndag helgen Kristi flygare. Det var något sämre med piloter än vanligt, men 12 hugade stridspiloter dök upp.

Dagen började med ca 2 timmar regn, vilket kunde ha varit en bättre start. Sedan klarnade det upp men började å andra sidan blåsa rätt kraftig, byig vind. Men det hindrar inte riktiga aircombat-tanter.

Första heat visade också på hur byigt det var och minst en kärra gick ner i krasch p.g.a. byig och bitvis rätt hård medvind. Andra heat dömde jag Tomas Feldt och efter ett par kollisioner var det bl.a. Tomas, HansOlof och någon till kvar i luften. Tomas och HansOlof hade en intern dust men i slutändan gjorde HansOlof ett super-snyggt klipp på den andra modellen som hade streamer kvar.

Andra rundan fortsatte som den första - modeller flaxade runt i den byiga vinden, några kolliderade, några röf ner sig själv i medvinden. Vi hade också minst två säkerhetslinje-överträdelser, som kostar mycket poäng och flygtid.

I tredje rundan spann min Zero okontrollerat ner två varv i marken. Trodde först att det var vinden och pilotfel men efter sådär en halv minut säger pilotdomare Tomas att "du,, din maskin brinner!". Och mycket riktigt, LiPo-batteriet bolmade på med en ordentlig rökplym och det blev en språngmarsch bort för att släcka och rädda vad som rädda kundes.

Batteriet brann fortfarande men urkopplad från elektroniken blev lågorna mindre och mindre. Tillbaka i depån placerades LiPot i en förvaringspåse för LiPo, som tog smällen av elden och värmen. Det troliga är alltså att LiPo-batteriet kortslöt redan i luften och att det var därför som modellen inte gick att kontrollera och väl på marken började till sist LiPo:t brinna. Det var första gången det händer mmig och då har jag varit med om många krascher och flugit många tävlingsheat med el-setuper!

Finalen slutligen blev tät och häftig men bara inom en minut så hade de flesta modeller kolliderat och kraschat. Kvar var Stefan, Kilbro och Erik H där de två fösta mest jagade Erik som hade hel streamer kvar.

Kilbro vann tävlingen, Erik på andraplats och Jacob W på tredje plats. En erfarenhet rikare och en del utrustning fattigare. Bara att ladda om till nästa tävling, då även Viktor kan delta.

Kommentarer

Lägg till kommentar
nocomments