Laga, laga... Bygga, bygga!! 
Jag har många gånger sagt att det bästa receptet för att laga kraschade modeller är att ta en stor kasse och samla upp precis alla delar. Och sen ställa den kassen i en hörna och vänta i en vecka... Tills missmodet sjunkit undan och ny energi har växt fram.

Så gjorde jag även denna gång, med de två kraschade modellerna från Griffon-tävlingen. Nu, exakt en vecka senare, har jag tagit tag i att laga modellerna. P-39:an är ihoplimmad, installerad och färdig för provflygning/trimflygning. Skevrodertrimmet lär inte vara ändrat, men höjdtrimmet är det definitivt så detta måste trimmas in.

P-39:an lagades med smältlim. Den hade gått av precis vid bakkanten av vingen. Detta är en medvetet konstruerad brottsyta av konstruktören Denny F. Även motorspantet hade lossnat, så propeller, spinner och motorkåpa behövde monteras av och limmas fast. Fartreglaget hade även lossnat, så detta behövde kopplas ihop och provköras igen, så att det var rätt rotationsriktning på propellern.

J22:an var värre kraschad, eftersom den kolliderade på ca 30-40m höjd och föll handlöst ner i den hårda leråkern. Många delar behövde pusslas ihop och bakkroppen var så pass "ranglig" att jag förstärkte upp den med tre invändiga lister av balsa, efter att jag limmat samman alla kroppsdelar. Även vingsadeln var svajig och fick en balsalist på insidan. På sina ställen hade klädseln fått sig en törn, så ny klädsel har det även blivit på olika delar.

Vingen blev knäckt i kollisionen, men hade ändå klarat sig förvånansvärt bra. Jag petade i PU-lim i sprickan och tejpade runt, så blir det nog starkt och bra igen. Skevrodret var också knäckt, på två ställen dessutom. Det ena stället är lagat med PU-lim. Det var en fin brottsyta, så enkalt att dutta i lim och tejpa för. Det andra brottet blir värre, där är cellplasten helt borta i några millimeter, så där får jag göra något. Kanske lägga in kolfiberstav och sen bygga upp med ny cellplast och klä med brunpapp? Vi får se hur det blir.

Morgonen inleddes i och för sig med nybygge, det blev montering av stabbe/fena på de två nya FW190 som ligger på löpande bandet. Nästa steg blir att måla dessa två i lämpliga färgscheman.

Nästa modell på löpande bandet blir annars ytterligare två Fairey Battle till Viktor. Den fungerar ju utmärkt den konstruktionen så det får bli lite serietillverkning inför kommande tävlingssäsongen.

Kvällen viks i alla fall åt fortsatt träning med Viktor. Helium-flaska är inköpt, för att träna med "ballong-jakt". Vi får se om vi hinner det ikväll, i första hand ska vi träna på landningsvarv och landning, som trots allt är viktigare än jakt-träningen!

Kommentarer

Lägg till kommentar
nocomments