Säsongsavslutning i Norrköping 

Tävlingsdepån i Norrköping.


Sista tävlingen 2011 för min del blev i Norrköping. Säsongens sista tävling blir i Halmstad men då kan jag inte delta p.g.a. att det krockar med båtupptagning.

För min del gick tävlingen halvbra och resultatet blev också halvbra. Första heat flög jag med min Thun och det gick klockrent. Full flygtid (6.53 tror jag), ett klipp och oklippt trots att Pär B jagade mig som besatt med sin F4F Wildcat. Under heatet kolliderade jag med Daniels Aichi men vi klarade oss båda två. Daniels högervinge fick dock en bra bit borttuggad av min motor/propeller. Nåt hände dock under heatet för min motor satt lite lösare när jag hämtade modellen. Om det hände i kollisionen eller i landningen vet jag inte.


Start i ett av heaten.


Andra heat valde jag att ta P-47:an. Denny hjälpte mig i starten, bara för säkerhets skull. Det här var ett dunder-heat med många vassa piloter (ja, då räknar jag inte med mig själv i den skaran). Jag flög runt i full fart och jagade samtidigt som jag försökte undvika att bli klippt. Efter nästan fyra minuter i luften small det till ordentligt och kvar av P-47:an var det bara ett balsamoln varur motor, fartreglage och ack flög i en lång vid båge. End of show P-47. Hittade en hel del av modellen - och dess oklippta streamer - men motor, ack och fartreglage hittade jag aldrig. Det var Mats the kid jag kolliderade med och hans FW190 var det inte heller så mycket kvar av, men han hittade i alla fall sin motor till skillnad mot mig.


Min depå med presenning för att slippa den genomblöta marken.


Tog Thun i tredje heat, och gjorde en rysare till start. Som Parrot-Stefan sa: "Där klippte du nog en del gräs" - så lågt var jag en bra bit av starten. Men jag drog fullt höjd och drog på gas så gick det bra. Först upp i luften - som vanligt - och flög runt och försökte klippa nån. Blev klippt och nånstans efter 3 minuter lär jag ha kolliderat - jag såg det inte själv. Efter nån sekund singlar i alla fall ena fenan ner och jag känner hur motorn slutar att dra. Jag drar då av och går ner och landar på fältet, efter ca halva heatet. Förklaringen till det tappade motordraget var att motorn lossnat, motorspantet har gett sig så att motorn drar neråt och spinnern går emot kroppen och bromsar elmotorn. Faktum är att spinnern gått emot så kraftigt att delar av spinnerns bakkant smält en aning (såg först ut som en intrasslad streamer, men det var det inte).

Vid prisutdelningen fick jag en 13:e plats, men efter att resultatet korrigerats i efterhand (felräkning av första heatet) fick jag en 11:e plats vilket var det korrekta resultatet. Vi var 18 piloter så det var kanske inget lysande resultat - men betänker man att de allra flesta av de bästa svenska piloterna var med på tävlingen så är det inte så pjåkigt.


Thun som startar (inte min).


Vad behöver fixas då? Ja, motorspantet på Thun:en måste lagas. Sen ska jag försöka få ihop en P-47 igen. Så vitt jag minns från förra kraschen med P-47:an så är det samma vinghalva som är sönder - det kan alltså bli svårt att laga ihop en hel vinge till den P-47 -kropp jag nu har liggande. Vi får se hur det går.

Hur gick det i tävlingen då? Jo, Denny vann med otroliga 6 klipp i tredje heat och 400 poängs marginal till tvåan Samuel på 1641p. Trea PärB 2p före Parrot-Stefan. Själv hade jag ca 500p vilket är ungefär en tredjedel av vad Denny hade innan finalen (d.v.s. med lika många heat flugna som jag själv). Puh.

Nu har det gått en vecka sen tävlingen och det har varit hektiskt för jag har skrivit fyra (!) aircombat-artiklar till olika hobbytidningar. Vi får se hur det blir, om artiklarna kommer med i tidningarna.[

Kommentarer

Lägg till kommentar
nocomments