Rock'n roll... 


Ja, det har inte hänt så mycket i byggrummet de senaste dagarna. Fokus har legat på familjemiddagar, arbete och en del skidåkning.

Men, Nozefish har i alla fall fått servon installerade och stötstänger dragna till sid- och höjdroder. Nu återstår bara att sätta på propeller och fästa mottagare, fartreglage och LiPo-ack. Dessa tänker jag fästa med kardborre, för att göra det enkelt. Det bör inte ta mer än en halvtimme att fixa.

Sen hade jag en vild plan att sätta skidor på Näsfisken. Men allvarligt talat, det är bara några veckor kvar av vintern - eller snarare snön - så jag tror jag skippar det. Det får bli provflygning utan landställ helt enkelt. Man är ju liksom van vid det, som gammal aircombat-flygare.


Sen har det gått tid åt att plocka fram instrumenten igen. Ja alltså, rock'n roll-instrumenten då ju. Det är i skrivande stund sisådär 7-8 veckor kvar till nästa spelning och vi har inte repat på ungefär 11 månader. Så det var hög tid.


Så resten av den här veckan kommer att gå åt till att spela rock'n roll och till att göra de sista förberedelserna inför finalen i Griffon Winter Cup 2010. Har jag några geheimliche vapen att ta till nu i finalen? Jodå, jodå, jag har varit uppe på garage-vinden och hämtat ner några stycken faktiskt, så nog kan det bli lite kul nu på söndag... :)


Något annat som hänt är förresten att jag fått min 2.4GHz-radio. Jag köpte mig en till Hitec Optic 6, den här gången en 2.4GHz:are. Jag har en sen tidigare, men den "gamla" har en 35MHz syntesmodul. Ska bli intressant att testa 2.4GHz.

Sen kan man ju undra varför jag skaffar två stycken sändare? Jo, det finns flera anledningar. Dels så är det en gammal regel att alltid ha med två sändare till tävling. Detta utifall att den ena skulle gå sönder, t.ex. av fukt p.g.a. regn (har det hänt mig? Jodå, Vårgårda 1996 - sammanlagt över 80mil körde vi den dagen och jag fick ett fluget heat - sen pajjade radion).

Den andra anledningen är att det behövs två sändare för att köra dubbelkommando. Nu har jag i och för sig en gammal Hitec Focus 4:a som skulle funka att köra DK med, men den har betett sig lite underligt när jag använde den vid mina tester av elmotorer. Så jag litar inte riktigt på den och när jag ändå behöver ha två sändare för tävlingarna och kan prova 2.4GHz samtidigt, så "what the heck" som amerikanerna säger.


Så vill jag också nämna att ni är några stycken som hört av er som tänker bygga nånting efter mina ritningar. Gör gärna det - både bygga efter mina ritningar och höra av sig, alltså! Jag svarar gärna på frågor om ritningarna och annat som kan behövas.

Kommentarer

Lägg till kommentar
nocomments